Alles voor een actieve, toegankelijk vakantie in Jabbeke en omstreken

Start een van de vele natuur- of erfgoedwandelingen, snuif cultuur op in het Permekemuseum en het grote aanbod aan de kust en in Brugge. Geniet van zon, zee en stranden, flaneer langs de winkelstraten of ontdek de culinaire top van het Lekkere Westen. Vanuit ’t Flockhof start je in geen tijd een zelfstandige en toegankelijke uitstap

Fiets- en Wandelnetwerk

In Jabbeke en de ruime omgeving zijn er heel wat mooie erfgoed en natuurroutes. Op Iedereen Fietst vind je toegankelijkheids informatie over deze routes, zoals ondergrond en hindernissen (versmallingen, hellingen en drempels). Dat is nuttig voor fietsers die zich verplaatsen met een tandem, handbike of fietskar.

Je vindt er daarnaast een overzicht van fietsverhuurders die aangepaste fietsen of (strand)rolstoelen verhuren.

De toegankelijke fietslussen staan ook aangeduid op de routekaarten van Westtoer.

 

Zee, strand en natuur

De Kust is een ideale uitstapbestemming voor een dagje vakantie. Ontdek het volledige Toegankelijke aanbod van alle kustgemeentes

 

 

Musea en cultuur

In de regio bruist het van culturele pracht. Op enkele km’s tref je het gekend Permeke museum. Wat verderop kom je terecht in het Oostende van Ensor en Arno,  Blankenberge in de Belle Epoque of de prachtige kustgemeente De Haan .. En dan hebben we het nog niet gehad over het Unesco werelderfgoed Brugge waar er een ruim en uniek aanbod is daar snuift u ook cultuur op.

Het Lekkere Westen

In het Brugse Ommeland en aan de Kust geniet je van culinaire top. Westtoer heeft alle topadresjes verzameld op Het Lekkere Westen.

vakantiewoning Sint-Andries Brugge

Shoppen

Is shoppen helemaal uw ding, dan zit u in een kuststad als Blankenberge op een prima locatie. In het stadscentrum, met de Kerkstraat voorop, zijn de meeste winkels ook op zondag geopend en in het hoogseizoen zijn er heel wat avond- en rommelmarkten. Bovendien flaneert u dagelijks van etalage tot etalage in een autoluw of -vrij centrum.

West-Vlaanderen

Brugge, Nieuwpoort, De Haan, Oostende … Jabbeke biedt u een ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Brugge, als Unesco Werelderfgoedstad, Trammelant in De Haan, Lissewege – het witte dorp en Oostende, stad van Ensor en Arno.

Ontdek alle West-Vlaamse troeven in de buurt.

Spring naar de inhoud